Vergunning dakkapel

Bookmark and Share Voor het plaatsen van een dakkapel heeft u doorgaans een "lichte bouwvergunning" nodig. Wanneer u uw dakkapel aan de voor- of zijkant van uw woning wilt (laten) plaatsen, heeft u vrijwel altijd een vergunning nodig. Vraag voor het aanvragen van de bouwvergunning even of de aannemer/leverancier bij u langs kan komen. Loop samen de afmetingen door en wat er precies wel of niet gedaan moet worden. De aannemer is vaak goed op de hoogte van de regelgeving en kan dus uitkomst bieden. Ook kan de aannemer eventueel de aanvraag voor u regelen.

Op de website van het Ministerie van VROM staat een vragenlijst. Loop de verschillende vragen door en het systeem antwoord of u uiteindelijk een vergunning moet aanvragen. Het aanvragen van een bouwvergunning doet u altijd bij uw eigen gemeente, en dus niet bij het ministerie.

De kosten voor een bouwvergunning verschillen per gemeente, maar bedragen zo'n 1 tot 4 % van de totale bouwsom. Informeer bij uw lokale gemeente welk percentage wat zij hanteren. Een gemeente moet trouwens binnen 13 weken uitsluitsel geven over de bouwvergunning, maar mag dit eenmalig verlengen met nogmaals 13 weken.